Trouwambtenaar

door | 21 september 2019 | 0 Reacties

Naast advocaat, mediator en bijzondere curator ben ik inmiddels al weer enkele jaren trouwambtenaar. Of zoals de functie eigenlijk heet: Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand, afgekort tot BABS. Deze functie bekleden stond al lang op mijn lijstje en toen de vacature openstond bij de gemeente Nissewaard heb ik hierop destijds direct gesolliciteerd! 

Het leek mij erg bijzonder om op deze speciale dag deze rol te vervullen. Inmiddels al weer behoorlijk wat huwelijken en geregistreerd partnerschappen verder kan ik inmiddels concluderen dat deze rol inderdaad erg bijzonder is. Met het aanstaande bruids- of partnerpaar bedenken hoe zij de invulling van de ceremonie wensen en hen samen met een gastvrouw begeleiden tijdens deze ceremonie is telkens weer een waardevolle ervaring.

Natuurlijk krijg ik regelmatig de vraag of het niet wringt dat ik aan de ene kant mensen help die niet meer samen verder willen gaan en aan de andere kant juist mensen in de echt mag verbinden. Naar mijn gevoel botsen mijn functies niet en begeleid ik in beide beroepen mensen in een emotionele periode van hun leven. En alhoewel gelukkig de meeste huwelijken en geregistreerde partnerschappen vrolijke gebeurtenissen zijn, is dit helaas niet altijd het geval. Zoals er ook in een echtscheidingsprocedure wel mooie momenten zijn, bijvoorbeeld als ouders ondanks een moeizame scheiding toch in staat blijken samen goede ouders te zijn voor hun kinderen.

Voor aanstaande bruidsparen die meer informatie wensen over de mogelijkheden van een huwelijk of geregistreerd partnerschap binnen de gemeente Nissewaard, verwijs ik naar de site van de gemeente (https://www.nissewaard.nl/geboorte-huwelijk-en-overlijden/geboorte-huwelijk-en-overlijden_to/trouwambtenaren.htm). 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *