Aan alle gescheiden ouders van Nederland

door | 21 februari 2020 | 0 Reacties

De keuze om te gaan scheiden is voor elk stel een enorm moeilijke beslissing. De scheiding heeft immers niet alleen invloed op hen maar ook op anderen en dan met name de kinderen. Voor de kinderen verandert er tijdens een scheiding veel. Vaak zal één van de ouders verhuizen of moeten beide ouders in een andere woning gaan wonen. Niet altijd kan het kind op de eigen school blijven en ook de familie en vrienden die werden bezocht, blijven niet allemaal in het leven van een kind.

Terwijl het leven van het hele gezin volledig verandert en er veel praktische zaken moeten worden geregeld, is het voor de ouders niet eenvoudig om de kinderen altijd goed te ondersteunen. Voor tips hoe deze ondersteuning wél goed kan worden geboden, bestaat sinds 2011 Villa Pinedo. Deze stichting helpt kinderen en hun ouders om samengevat zo goed mogelijk door een scheiding heen te komen.

Hierbij kan onder andere worden gedacht aan het volgen van een online training en het online-buddy programma en natuurlijk de brief aan alle gescheiden ouders van Nederland. Deze brief kan niet vaak genoeg gedeeld worden om zoveel mogelijk ouders te bereiken die in de moeilijke tijd van een echtscheiding zitten.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *