Mediator

Scheidingsmediator Spijkenisse nodig?

Conflicten of problemen los je bij voorkeur samen op, zeker als je samen kinderen hebt en dus nog lang met elkaar door moet. Als het bij sommige problemen niet meer lukt om er samen uit te komen, kun je mijn hulp inroepen als mediator. Als mediator in Spijkenisse help ik onder andere in een scheiding om samen goede afspraken te maken over alle zaken die geregeld moeten worden. Het opstellen van een ouderschapsplan is daar een voorbeeld van. Daarbij zal ik jullie vanzelfsprekend alle juridische ondersteuning bieden die nodig is en jullie beiden juridisch adviseren.

Voordelen mediator én advocaat

Als jij en je ex-partner met mijn hulp tot overeenstemming komen, leg ik als mediator de afspraken vast in een echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan of vaststellingsovereenkomst. Ik kan vervolgens de rechtbank Rotterdam verzoeken om de echtscheiding uit te spreken of de afspraken vast te leggen. Hierdoor is er geen zitting meer nodig.

Omdat ik zowel als advocaat en mediator in Spijkenisse werkzaam ben, kan ik de gehele procedure begeleiden en heb je geen derde meer nodig om bijvoorbeeld het echtscheidingsverzoek in te dienen.

Het voordeel van een mediation op mijn kantoor in Spijkenisse boven een zogenaamde procedure op tegenspraak, waarbij ieder een eigen advocaat heeft, is dat het proces tot echtscheiding vele malen sneller en goedkoper zal verlopen. Daarnaast is mijn jarenlange ervaring dat het voor beide partijen veel prettiger is om zelf beslissingen te nemen dan een rechter de knoop te laten doorhakken. Jij en je ex-partner houden hiermee de touwtjes van jullie leven in eigen hand.

Als het jullie nu lukt om samen beslissingen te nemen, ook al zijn deze nog zo moeilijk, zal jullie ouderrelatie in de toekomst positiever zijn. Dit is ook voor jullie kinderen en hun welzijn erg belangrijk.

Scheiding in overleg

Dit betekent niet dat het altijd gemakkelijk is om in mediation tot afspraken te komen. In de regel is er al veel gebeurd en zal het moeilijk zijn om over alle onderwerpen op één lijn te komen. Vanzelfsprekend help ik ook dan de communicatie op een zodanig niveau te brengen dat jullie ondanks alles als ex-partners door kunnen.

Tijdens de mediationgesprekken op mijn kantoor in Spijkenisse bespreken we alle onderwerpen die hiervoor nodig zijn. De afspraken die jullie samen maken leg ik als mediator vast in een echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan en/of vaststellingsovereenkomst. Vervolgens zal ik bij voorkeur een gemeenschappelijk verzoekschrift tot echtscheiding bij de rechtbank indienen.

Mediation na scheiding

Mediation kan nodig zijn bij een echtscheiding, maar ook bij de verbreking van een niet-huwelijkse relatie, onder andere samenwoners. Ook daarna kan mediation nodig zijn. Soms is de relatie na de echtscheiding of uit elkaar gaan negatief veranderd en heeft dit zijn weerslag op jullie leven en dat van de kinderen. Het kan ook nodig zijn om juridische afspraken, bijvoorbeeld over alimentatie, na enige tijd te herzien, want levens veranderen nu eenmaal. Ook dan kan ik als mediator in Spijkenisse helpen de communicatie te verbeteren, juridisch advies geven en samen naar een oplossing zoeken.

Neem contact op

Velden met een * zijn verplicht